lördag, september 04, 2021

Veckan som gick

Denna vecka tog jag mig själv i kragen och genomförde att par transaktioner. Det har varit lite si och så med börsintresset de senaste veckorna. Inte helt ovanligt för mig när sommar går över till höst. Jag blir ofta lite nedstämd då och borrar ner huvudet i jobbet istället. Lustigt det där med hösten, det finns alltså människor som älskar hösten ja rentav längtar efter den. Det kan omöjligt vara göteborgare.

En positiv nyhet jag fick från kroppen i torsdags var att låret verkar hålla för löpning igen. Ett lättare pass på 8K gick bra åtminstone.  Dock börjar man förnimma något i baksida lår när man försöker pressa upp tempot lite. Håller jag mig bara runt 5min/km så skall det nog gå bra.

Nedan två transaktioner gjordes alltså under veckan.

Kungsleden
I veckan som gick beslutade jag mig för att avyttra samtliga aktier jag ägde i Kungsleden. Lite vemodigt men vill du läsa mitt försvarstal så hittar du det här.

Arbor Realty Trust Inc
Jag har ju ett tag nu haft ambitionen att höja portföljernas direktavkastning. Ambition i det här fallet är ju bara ett tomt ord om man fortsätter köpa bolag som inte delar ut en krona. Så för att fylla ordet med lite substans har jag nu köpt aktier i ett bolag som för närvarande har en direktavkastning på 7,1%. Som vanligt med sådana här högutdelare så förväntar jag mig ingen raketresa kursmässigt med utdelningstrenden ser mycket lovande ut. En prova-på-post om 600 aktier inhandlades således.

Totalt slutade denna vecka på ett litet plus. Litet om man jämför med de två senaste veckornas tapp i alla fall. Det sammanlagda portföljvärdet är i skrivande stund 18.765.970 kronor varav 347.000 i kassan. En värdeökning på 112.531 kronor eller 0,6%.

Trevlig fortsättning på helgen!

9 kommentarer:

 1. Det är många som bubblar om den där Arbor just nu. Kanske måste lägga till den på min slumpmässiga inköpslista. Du har rätt, jag är inte någon Götlaborgare...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja häng med i Arbor nu! Let's make dividends great again!

   Radera
  2. Slappna av grabben. Jag går aldrig in i nånting oövervägt. Måste först kartlägga och analysera varenda ekonomiskt nyckeltal som finns för värdepappret 8 år bakåt i tiden.

   Sen så kanske det blir inköp...

   Radera
  3. Skärp dig nu. Säg åt apan att kasta den där pilen och för en gångs skull sikta.

   Radera
  4. Definitivt. Ska ta ett allvarligt snack med besten...

   Radera
 2. Haha ni är roliga ni. Aldrig hört talas om bolaget som ledde fram till humorn denna gång. Va e d flr nåt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett finansbolag som lånar ut pengar till flerfamiljshus. Kanske lite långt ut på riskskalan för att ha alltför stor vikt i portföljen dock. De äger själv inga fastigheter så börjar det storma så finns det inte så värst mycket att surra fast sig i.

   Radera
  2. Tack för analysen Zero. Nu slipper jag gå igenom alla de där nyckeltalen !!

   Radera
  3. Tackar för infon ZS!

   Radera