torsdag, maj 20, 2021

Där kom sjutton!

Idag nådde mitt sammanlagda portföljvärde 17.095.359 kronor. Nu har den nordamerikanska marknaden inte stängt ännu, så det kan gå ner lite eller upp lite innan dagen är helt över. Jag klöste mig över sexton miljoner den 30/3 - 2021. Det tog alltså 51 dagar att nå en ny miljonnivå. Jag putsade förra miljonstinten med fem dagar vilket känns lovande inför nästa nivå.
Dagen startade med en riktigt fin IPO av Checkin.com Group. Där gjorde jag en snabb vinst på 160% men tack vare den klena tilldelningen så blev vinsten i reda pengar endast 10.000. Inte mycket att komma med i en sjuttonmiljonersportfölj kanske men det fick mig på gott humör i alla fall. Sedan att dagen slutade med en ny uppnådd miljonnivå gjorde inte dagen sämre. En bra dag helt enkelt. 

Trevlig kväll!

17 kommentarer:

 1. Stort grattis! Vi har gått ca 20% sen årsskiftet, i reda pengar blir det 500" kr. Det går mycket fortare när man som dig har över 15 mille. Men tyvärr går det lika fort nedför också. Det är med blandad förtjusning vi tar oss mot miljon nr 4. Hade hoppats på att nå den under 2021, men det klarar vi inte utan ett smärre mirakel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ränta på ränta sägs ju vara det åttonde underverket så mirakel är kanske inte så långt borta ändå.

   Radera
 2. Ja men det var som...sjutton !! En Göteborgsvits till en Göteborgare. Med nuvarande ackumulationstakt, När beräknar du att totalavkastningen kommer att snitta 1 miljon per vecka ?

  19607 Kr/dag klarar man sig väl på ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Häpp! Först skall vi nå 1 miljon i månaden. Helst uppåt då vill säga. Nedåt är inga problem om man anstränger sig lite.

   Radera
 3. 17!!! Grattis! Jädra vinst på ipo:n ju!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja den drog iväg riktigt bra. Tänk om jag fått tilldelning för de 40.000 jag önskat.

   Radera
 4. Stort grattis till 17. Bra jobbat!

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 5. Fascinerande! Coolt att ha (i min värld) så mycket pengar och att de kan öka så snabbt! Men jag jobbar mot min andra mille och det är väldigt mycket mer än vad jag hade för fem år sedan :-).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tryggheten som en rejäl portfölj ger är cool. Tänk vad mycket du kommer att ha om ytterligare fem år om du fortsätter i samma stil. Ingen magi, bara fantastiskt!

   Radera
  2. Det tänker jag på varenda dag :-)

   Radera
 6. Stort grattis!
  Men pengar har ju inget egenvärde, utan det handlar ju om vad de kan göra för dig som ägare. För många investerare är det ju inte konsumtion som lockar utan andra möjligheter. Hur har ditt liv förändrats Zerostrategi och vad driver dig att ständigt öka summan på depån?
  Mvh Janne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej konsumtion har aldrig riktigt lockat mig och jag jobbar ju fortfarande vilket innebär att jag inte behöver norpa av portföljen för min överlevnad. Det i sin tur i ett gynnsamt börsklimat för ju med sig att portföljen ökar.

   Min slutsats är att mitt beteende inte har förändrats nämnvärt på grund av den stora portföljen ännu och min livssituation ser ut som en vanlig medelsvenssons. Tanken på exit från arbetslivet finns dock där och lurar i bakgrunden så vem vet vad framtiden bär med sig...

   Radera
  2. Så du är som ekorren som bara fyller på sitt förråd utifall att...;)
   Skulle varit kul att få reda på vilka idéer och drömmar du har om framtiden. Med din summa på depån är ju möjligheterna väldigt stora.
   Själv har jag faktiskt precis tagit klivet ut i FIRE. Snart 50 år fyllda och äger nu min tid fullt ut. Just nu har jag enorma förväntningar på tiden som kommer efter den vanliga semestern (som ju ändå hade kommit). När alla andra måste åka till jobbet och jag själv kan välja att ta en lååång frukost följt av en fisketur, eller ett pass med cykeln eller något annat jag vill göra. Tror det kommande året blir bästa hittills. Ännu mer intressant blir år 2. Infinner sig en "mättnad" eller fortsätter euforin över den totala friheten??
   Mvh Janne

   Radera
  3. Låter riktigt härlig, speciellt med lång frukost och fisketurer. Just 50 känns som en ganska bra ålder att trappa ner eller kliva av arbetslivet helt. Då är det bara 5 år kvar till tjänstepensionen också.

   Radera