tisdag, februari 02, 2021

Där kom femton!

Idag nådde mina portföljer ett sammanlagt värde av 15.056.350 kronor. Nu har den nordamerikanska marknaden inte stängt ännu, så det kan gå ner lite eller upp lite innan dagen är helt över. Jag klättrade över fjorton för första gången 12/2 - 2020. Det tog alltså nästan ett år att skrapa ihop en ynka miljon. Mellan tretton och fjorton var det bara 57 dagar.
Med en så liten marginal mellan portföljvärde och femtonmiljonersgränsen så får jag nog räkna med att åka ner under igen, men nu kan jag säga att jag vart där i alla fall.

Trevlig kväll!

16 kommentarer:

 1. Grattis !!

  Känner du dig "fri" ? Personligen har jag svårt att finna den rätta frihetskänslan trots att pengarna växer.

  Jag hoppas du känner dig fri ZS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack NLI! Fri vet jag inte om jag känner mig, men väggarna kryper inte tätt inpå heller. Om arbetslusten skulle rinna av mig är det bara att lämna in passerkortet.

   Radera
 2. Riktigt bra jobbat. Dags att fira?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Nej jag är dålig på att fira, kanske kan det bli nåt i helgen.

   Radera
 3. Inte illa det inte! Vilka aktier/fonder har varit draglok under 2020? Några som inte alls landat på dina förhoppningar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har inte vart så många draglok i min portfölj, kanske ASML Holding då. I övrigt så har värdebolagen inte riktigt uppskattats av marknaden och dollarn har varit lite emot mig. Det ser ut som om detta nu är på väg att vända dock.

   Radera
 4. Det var ju ingen dålig utveckling på ASML.

  Ser själv med spänning hur det ter sig med värdebolagen nu kommande period. Behåller är strategin ändå så. :)

  SvaraRadera
 5. Kul! Själv upptäckte jag för ett par veckor sen att jag passerat en miljongräns:-) Men sen räknade jag bort barnens portföljer (som står i mitt namn), pensionssparandet och att mycket ligger på en gammal depå (dvs jag får räkna med schablonmetoden vid försäljning och sen skatta 30% på vinsten dvs räkna bort ca 24% av värdet). Då blev det plötsligt mycket lägre. Men jag kämpar på.

  Spargrisen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja skatten ligger alltid där och lurar i bakgrunden men man kan ju beta av den lite pö om på. Göra några försäljningar när det dippar och köpa tillbaka i en ISK/KF kanske.

   Radera
 6. Grattis till nya höjder! Sund inställning till arbetet också, så länge det känns bra så är det bara att fortsätta. Som någon skämtat om i något annat inlägg av dig lär du nog arbeta till en mycket hög ålder ;-) Du lär vara lite av en "farlig spelare" på jobbet, du jobbar ju inte för pengar direkt.

  Jag vet inte vad jag önskar jag hade mest, 15 Mkr eller ditt intresse för ditt arbete. Troligtvis 15 Mkr ändå!

  /Arbetsplanen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Arbetsplane! Med 15 miljoner så har man ju råd att chansa lite, kanske byta jobb till nåt som intresserar en mer. Jag har haft tur både på börsen ovh i arbetslivet.

   Radera
 7. Grattis*15!!! Där gick du över! Härligt att ha möjligheten att slänga in passerkortet när en ny windowsuppdatering eller nåt annat nytt administrativt system får bägaren att rinna över på jobbet! Mot 16!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Kalkyl! Ja där kom 15 till slut. Lägger de om organisationen (bara på pappret naturligtvis) och byter produktägare hit och dit en gång till på jobbet så drar jag :-)

   Radera
  2. Ja tillslut kan den bäste få nog av allt trams på dagens arbetsplatser!

   Med 15 på fickan så orkar man inte så mycket mer sådant. Har 10 kvar så får bita ihop lite till.

   Radera
 8. Grattis! Själv ligger vi i lä rejält då vi först nu är tillbaka på de nivåer vi var på innan coronan. Dollar, värdebolagen, olja/energibolagen, finans, i princip allt vi har varit tunga i har gått segt senaste året. Hoppas på revanch under 2021. Vi har redan gått upp +7% under 2021 så det bådar gott. Mot 3 mille, bara 100000 kr kvar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Snålgrisen! Ja mina sänken har varit fastighetsbolag och dollarn. Snart 3 mille, jag passar på att säga grattis i förskott och hoppas på att jag inte jinxar något nu.

   Radera