söndag, januari 31, 2021

Utdelningar i januari

Januari är i stort sett över och för egen del så har månaden gått väldigt fort. När jag tänker efter så bör månaden ha avverkats i samma hastighet även för er andra, det är snarare upplevelsen av den som jag beskriver. 

Nu tar vi och tittar på januari månads utdelningar.

Brookfield Infrastructure Corp - 113,40 kr
Brookfield Infrastructure Partners - 1.032,75
Brookfield Renewable Corp - 293,22 kr
Brookfield Renewable Partners - 1.173,25 kr
Klövern - 459,34 kr
Kungsleden - 2.340 kr
Northwest Healthcare - 484 kr
PepsiCo - 418,50 kr
W.P. Carey - 2.812,80 kr

Sammanlagd utdelning för januari månad landar på 9.127,26 kronor brutto. Det blev en förbättring på 2.500 kronor jämfört mot januari 2020. Den här månadspengen räcker ju inte för att finansiera mina extravaganta vanor tyvärr. så det får bli till att lönearbeta ett tag till.

Ett antal värdepapperstransaktioner har jag hunnit med den senaste veckan också.

AT&T

I början på veckan utökade jag mitt innehav i AT&T med 85 stycken till sammanlagt 785.

Microsoft

Mina försök att hetsa Northern Lights Investment till att hoppa på tillväxttåget och köpa på sig fler Microsoft har misslyckats kapitalt. Som den sanna contrarian han är så sålde han istället av sina aktier. Jag plockade dock på mig 10 stycken till. Nu har jag sammanlagt 60 aktier. 

Telia

Det verkar vara dags att göra om lite misstag från förr. Ytterligare 1000 Telia har införskaffats och om knappt ett år eller så kommer jag att klia mig i huvudet och undra varför.

Main Street Capital

En liten bevakningspost på 100 aktier vevades in i portföljen. En månadsutdelare med en på pappret helt ok DA. Lite riskfyllt att syssla med företagskrediter till småföretag i dessa tider men det är som sagt en liten post. När pandemin har lagt sig så bör det finnas en stor efterfrågan på denna typ av krediter.

Train Alliance Sweden

Veckans enda försäljning var 110 stycken Train Alliance Sweden. Det här var en rest jag blev sittandes med när jag deltog i introduktionen. 31% på mindre än ett år känns ok men jag har ingen lust att öka på innehavet och eftersom det var så litet så fick det tuffa på ut ur portföljen.

Portföljvärdet har börjat året bra med en ATH men med en liten nedstigning denna vecka. Det sammanlagda portföljvärdet är nu 14.604.920 kronor, en minskning med 280.000 kronor sen förra helgen.

Jag önskar er en trevlig avslutning på helgen!

4 kommentarer:

 1. Vilken imponerande portfölj du har. Du sitter verkligen i en guldsits. Om du ställer ut optioner mot några av dina innehav(Covered calls mot e.g Investor,Essity,Swedish Match, Balder, Astra) månad för månad, bör du få ut optionspremier långt över 45.000kr varje månad året om, vilket gör att du med enkelhet kan sluta förvärvsarbeta imorgon :)

  Ha d gott
  Glenn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har jag gjort någon enstaka gång men det passade inte riktigt mitt psyke. Ha d gott!

   Radera
 2. Jo, du har nog rätt i att det finns en hel del contrarian i mig. MSFT tror jag definitivt på, dock inte för att generera kassaflöde. Totalavkastning definitivt naturligtvis.

  T och TELIA kommer jag nog öka i.

  Hur stor % andel har du i T resp TELIA ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. AT&T utgör 1,62% och Telia 0,63% av aktieportföljen (exklusive fonder). Räknar jag med fonderna så blir vikten mindre.

   Radera