lördag, januari 09, 2021

En fin start på året

Det nya året har börjat hyfsat får jag nog medge. Brexit ligger nu bakom oss (nåja) och portföljen traskar så sakteligen uppåt igen. Inte ens vädret kan jag klaga på. I Göteborg idag är det cirka -2° och ett helt ok lager med snö på marken. Det är inte bara barn och hundar som uppskattar snön, även jag piggnar till av den. Dels blir det avsevärt ljusare och dels blir löprundan mer spännande. Än så länge har båda fotlederna hållit,  peppar, peppar.

Kanske är det ovan nämnda som fått mig på köphumör? Det kan också vara så att inte ens jag är immun mot det allmänt goda börshumöret. Hursomhelst, fyra stycken inköp har det blivit hittills på det nya året. 

ASML Holding

Jag utökade mitt innehav med fem aktier till sammanlagt 25 stycken.

PepsiCo Inc

Jag utökade mitt innehav med 15 aktier till sammanlagt 65 stycken.

Peab

Det är dags att äga ett byggbolag på den nordiska marknaden igen. Jag sålde av hela innehavet i NCC för mindre än ett år sedan och har sedan dess spanat lite efter en öppning att åter kliva på tåget. En doppa-tårna-post om 500 aktier har således införskaffats.

Starbreeze

Ja jag vet vad ni tänker. - "Han har fått en stroke! Dags att införskaffa en god man åt stackarn innan han spelar bort alla pengarna." Nåväl,  jag kan försäkra er om att jag är vid mina sinnens fulla bruk. Det här är en mycket liten post om 4000 aktier. Det här kan betraktas som mitt lottospel eller travspel, fast med en viss chans till vinst. Jag spelar helt enkelt på att aktien bottnat och att det finns en uppsida i och med det nya Payday-spelet.

Portföljerna har en liten bit kvar till ett nytt ATH, men det går åtminstone åt rätt håll. I skrivande stund är det sammanlagda portföljvärdet 14.770.788 SEK. Det krävs ytterligare 75.295 SEK för att tangera nuvarande ATH. Låter inte så mycket kanske, men det kan också gå ganska fort nedåt igen.

Trevlig helg!

2 kommentarer:

 1. Jag är ju en USD kille, så det blev 2 ATH efter varandra nu slutet av veckan.

  Lycka till 2021 farbror Zero !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grattis till nya ATH. Tanken är att köpa lite mer USD-aktier nu när kronan stärkts lite.

   Radera