lördag, januari 23, 2021

Veckan som gick

Vi går mot ljusare tider både bildligt som bokstavligt!  Sakta men säkert så börjar jordens rotationsaxel gå mot en mer fördelaktig lutning för oss nordbor. I Göteborg just nu är det blå himmel och sol, visst det blåser en del så det finns förbättringspotential.  

Hemmet luktar ljuvligt av mina nybakta frallor och med en kaffekopp vid min sida är det så dags att summera börsveckan som gått.

Microsoft Corp

Jag utökade innehavet med fem stycken aktier till 50 totalt. Microsoft utgör nu 0,81% av min aktieportfölj (exklusive fonder).

Kinnevik

Innehavet i Kinnevik utökades med 8 stycken aktier till totalt 358. Kinnevik har nu en vikt av 1,27% av min aktieportfölj (exklusive fonder).

ASML Holding

Jag köpte på mig fem stycken aktier till efter en mycket positiv Q4-rapport. Totalt äger jag nu 30 stycken aktier med en vikt av 1,20% av min aktieportfölj (exklusive fonder).

Invesco EQQQ NASDAQ-100 UCITS ETF Dist

Jag utökade mitt innehav i ovan ETF med 8 stycken andelar till totalt 23 stycken. Det ger en vikt av 0,54%. Det här innehavet får nog anses vara en så kallad halvgardering. Det finns så många techbolag i USA och väldigt många verkar lovande men många av dem går inte (ännu) med vinst, men växer så det knakar etc etc. Det här är vad en gammal sjörövare skulle kalla för att "fyra av en bredsida". Nog fan skall jag väl träffa nåt!

Förutom ovan angivna inköp så noterade jag en mycket liten putsning av ATH. Nuvarande värde och ATH är 14.884.929 kronor.

Trevlig helg!

2 kommentarer:

  1. Snart ramlar du över 15! Microsoft hela 50st, de går ju bra så varför inte. Ingen direkt anhängare av deras produkter eller den mkt låga DA:n men kursen klättrar stadigt uppåt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. 15 har visat sig svårare än jag trodde men tids nog kommer den också. Jag jobbar en del med Azure och vi går allt mer från OnPrem till molnbaserad hosting så det känns räät att vara med på tåget.

      Radera