tisdag, januari 05, 2021

Byter parkeringsplats

Sämsta clickbait-rubriken ever!!

Jag har en hel del pengar parkerade i diverse fonder. Anledningen till det är flera, men den främsta är att jag ibland inte har någon inspiration eller lust att lägga in pengar i ett enskilt innehav. En sådan situation inträffade för drygt ett år sedan. Ständiga ATH i portföljen och utdelningar som rasade in och stressade upp mig. Pengar skall inte ligga och vila utan skall genast ut på fältet och skörda nya pengar. 

Sagt och gjort! En lämplig defensiv fond letades upp och efter ungefär 3 minuters research puttades pengar in i nedan fond. Resultatet blev ju inte lysande direkt. Visst man kan skylla på Corona ett år som 2020 och att ett år är för kort tidshorisont men det hjälper inte mig. Dessutom är ursäkter som arslen, alla har det. Nä skall jag förlora pengar så skall det vara på stockpicking och den berömda fingertoppskänslan. 

Jag plockar ut mina pengar och lägger ånyo upp dem på roulettebordet*. I år blir det nedan fond och historiken kan man verkligen inte klaga på. Skall vi gissa på att jag köper på toppen? Även 2000 Nordea åkte ur portföljen igår. Vi får se vad jag skall göra med likviderna.

En trevlig Trettondagshelg önskar jag er!


 

* Nej jag tycker inte att börsen är ett kasino där huset alltid vinner.


6 kommentarer:

 1. Börsen är ett Roulettbord. Nu börjar du nästan låta som mig. Välkommen in i flocken bland oss pilkastande Apor !!

  Tror du gör rätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här gången är jag säker på att jag träffat rätt....igen...

   Radera
 2. Så länge vi inte talar om Corona ska det inte vara några plana kurvor. Jag vet att man ska vara tålmodig, men jag sa precis adjö till en indexnära globalfond och tog in en ny springare med lite mer inriktning på tillväxt. Nu jäklar blir´e åka av!

  SvaraRadera
 3. Lycka till med fondpickingen!

  SvaraRadera