lördag, oktober 31, 2020

Utdelningar i oktober

Du tyckte kanske att oktober var en skitmånad? Vänta bara, nu kommer november...

Bor du i Göteborg, tycker om mörker och snett regn ja då är november månaden för dig. Nu gillar ju inte jag regn och mörker men jag verkar älska min stad så jag blir nog kvar trors allt. Det som kan lysa upp mörkret är ju att gå igenom månadens utdelningar. Förra året rafsade jag ihop 11.154 kronor i oktober, tror ni att jag slagit denna summa detta Corona-år?

Nu tar vi och tittar på oktobers utdelningar:

Brookfield Infrastructure Partners - 1.079 kr
Brookfield Infrastructure Corp - 118 kr
Brookfield Renewable Corp - 307 kr
Brookfield Renewable Partners - 1.229 kr
Kungsleden - 2.340 kr
Northwest Healthcare - 450 kr
PepsiCo - 366 kr
W.P. Carey Inc - 2.238 kr
Öresund - 9.000 kr

Sammanlagd utdelning för oktober månad blev 17.127 kronor brutto. YTD har jag nu mottagit 159.938 kronor brutto i utdelningar. Det börjar gå upp även för mig att det blir svårt att nå förra årets utdelningsnivå på 282.416 kronor. November och december behöver krysta fram drygt 122.000 kronor bara för att jag skall lyckas tangera fjolåret. Jag är optimist men inte dum i huvudet. Det kommer inte att gå!

Det har varit en transaktionstät månad för att vara mig. Jag har bedrivit handel i elva olika papper och två etf:er. Bara en sälj dock. Till slut gick det inte att blunda för Creades höga premie längre och den fick respass ut ur portföljen. Den ligger dock på bevakningslistan då jag vill äga den, men till mindre sinnessjuk värdering. I övrigt har jag handlat Enbridge, W.P. Carey, Kinnevik, Northwest Healthcare, Millicom (vem har inte det?), Pepsico, AT&T, Fortum, ASML och det splirrans nya innehavet Microsoft Corp.

Det sammanlagda portföljvärdet är i skrivande stund 13.502.102. En minskning med 693.533 kronor sedan senaste månadsrapporten. Min månadsinsättning kommer nog inte kunna kompensera det tappet tyvärr.

Som sagt nu kommer november. Trevlig helg!


5 kommentarer:

 1. Bodde och arbetade där nere i krokarna i några år, vistades bland annat en hel del i Gbg. Flyttade sedermera uppåt igen. Vintrarna var inte roliga. Jag tar alltid snö före regn, å alla dessa jävla fästingar som bet sig fast i hundarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja snö är väl att föredra på vintern. Problemet är att minsta flinga slår ut spårvagnstrafiken och kökrocksköerna på vägarna blir milslånga. Berör kanske inte mig som cyklar året runt men första timmen på kontoret skall alla förklara vilka stolpskott dom träffade på i trafiken denna morgon.

   Radera
  2. Betänk att jag är norrlänning. Då kan du föreställa dig hur jag invärtes idiotförklarade trafiksituation och snöhanteringen (paniken som uppstod vid minsta snöflinga).

   Minns när jag pluggade på LTU (Luleå) och det var ett katastrofreportage på TV4, någon som åkte skidor på Avenyn osv. Harmagedon stundade. Jag åt min frukost, gick ut och sopade av cykeln (3ggr så mycket snö som i Gbg) och trampade iväg till min lektion i Termodynamik.

   Radera
 2. Riktigt fin utveckling på utdelningarna och många fina aktieköp!! Haha, det lät som en härlig beskrivning av Götet. Frölunda är ju där med och lyser upp höstmörkret nu när hockeysäsongen är i gång :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja där sa du ett sant ord. Leder SHL dessutom.

   Radera