måndag, oktober 12, 2020

Sålde av Creades

Så gick det då inte längre att blunda för den extrema premien i Creades. Idag nådde premien 100(!)% och jag började på allvar grubbla över sundheten att ändå köra buy & hold. Efter en massa tvivlande och tittandes på innehavslistan så beslutade jag mig för att sälja av hela mitt innehav i Creades. Det känns så där för jag vill verkligen äga dem, men inte till vilken värdering som helst. Växer den in i värderingskostymen (eller störtdyker ner till substansen) så hamnar jag gärna i ägarlistan igen.

Det blev en försäljning av 200 stycken aktier för 1.004 kronor styck. En nätt liten vinst på drygt 146.000 kronor på cirka 2 års innehav.

Frågan är nu vad jag skall handla för mina 200 lax?

7 kommentarer:

 1. Creades är verkligen ett intressant bolag. Visst har dom en stor mängd onoterat som kanske kan motivera någon form av konstig premie men 100 % känns helt galet. Det kändes i och för sig nästan lika galet med 50 % premie för några månader sedan också...

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag hade egentligen inget emot att äga dem med en kraftig premie men det finns gränser. Jag har dem under bevakning och hoppar nog in igen när tillfälle ges.

   Radera
 2. Saftig vinst där! Endast den affären i sig är mer än vad jag sparar på 1 år. Hade jag gjort samma sak hade jag alltså hoppat fram till hösten 2021 redan nu utan att åldras mer än någon sekund!

  Jag köpte lite Latour under Corona-dippen, sålde nyligen efter cirka 65% uppgång, tyckte det kändes "sjukt nog" för min del, jag har inte mer is i magen än så.
  Kanske kör Latour också vidare mot 100% premie, man vet aldrig :-)

  Andra bolag kanske man kan motivera att fortsätta behålla "i all evighet" om de fortsätter gå på räls, men just investmentbolag som når en mycket hög premie är svårt att motivera. Varför ska du köpa "Gott & blandat" för 100 kr när du kan köpa lakrits och vingummi och blanda ihop det själv för 50 kr? Visst kanske det finns någon speciell sort som inte går att köpa i lösvikt, men om det utgör en marginell del av påsen kanske det går att vara utan?

  Hoppas att se fler av dessa lyckosamma affärer!

  /Arbetsplanen

  SvaraRadera
  Svar
  1. 65% på ett halvår är inte fy skam det heller. Jag har helt klart högre tolerans när det gäller att äga ett IB med premie än vad jag har när det gäller att köpa mer i det.

   Radera
 3. Det är ett dilemma det där. Av princip (numera) säljer jag aldrig. Men ibland börjar saker kännas ohälsosamt bra. Då inträffar vanligtvis en korrektion.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag satt och funderade på om inte den där korrektionen i Creades kunde komma snart så att jag slapp sälja, men icke. Det vore klädsamt om den kommer innan jag hunnit köpt upp alla likvider dock.

   Radera
  2. Så du är en sån däringa Daytrader du !??

   Radera