lördag, augusti 27, 2022

Veckan som gick

Nu bär det av nedåt igen verkar det som. Inte mig emot egentligen då jag fortfarande har en liten kassa som jag vill handla upp. Synd bara att kronan inte kan vinna lite mark mot dollarn så att det blir fördelaktigare att köpa "over there", å andra sidan så tickar ju dollarutdelningarna in med lite extra tyngd just nu. 

Det pratas åter lite mer intensivt om sparkvot hit och inflation dit. Jag är tyvärr ganska dålig på att hålla koll på matpriser och kolonial men min fru verkar kunna det så hon får ta de flesta beslut inom det området. Sparkvot är inget jag brukar följa upp men då och då blir jag lite nyfiken på hur jag ligger till nu när hela min ekonomi går på någon slags rutin. För augusti landade den på 62% och då har jag ändå tankat båten under perioden.

Lite påfyllning i ett par befintliga innehav och ett nygammalt innehav träder åter in i portföljen under veckan. 

Öresund
I början på veckan så utökade jag mitt innehav med 200 aktier till. Jag skulle uppenbarligen ha väntat till onsdagen eller kanske ännu längre innan jag slog till men det kommer nog fler tillfällen under hösten är jag rädd för. Sammanlagt äger jag nu 1000 aktier i Öresund.Svolder
Trots att jag egentligen äger tillräckligt många Svolder redan så utökade jag med 200 till i måndags och onsdags. Sammanlagt äger jag nu 8300 aktier vilket ger en vikt på drygt 3% av aktieportföljen (exklusive fonder).Intrum
Se där! Jag är inne i Intrum igen. Förra gången hade jag inte tålamod nog för att behålla men den här gången är det annorlunda...
Jag har återstiftat bekantskapen lite försiktigt och köpt på mig sammanlagt 250 aktier under veckan.

Det nya Jag


Det gamla otåliga Jag

Värdemässigt var den gångna veckan verkligen ingen munter historia. Portföljen tappar hela 663.913 kronor eller -3,8% och det sammanlagda värdet landar på 16.974.516 med 516.000 kronor i kassan.

Ikväll blir det en bit mat ute på stan med hustrun för vidare färd mot Ullevi för att lyssna på Håkan Hellström. Jag läste en intressant artikel i GP under veckan. Den handlade om hur slentrianmässigt hatet mot Håkan har blivit, främst från medelålders män. Jag kan bara hålla med och konstatera "haters gonna hate".

Trevlig helg!

9 kommentarer:

 1. Jag uppskattar Håkan Hellström väldigt mycket. Ända sedan jag hörde debutplattan. Det kommer nog alltid bo en infantil tonåring någonstans i mig. Fan, jag blir ju avundsjuk på Er som ska lyssna live...

  Min sparkvot sjönk till ungefär 55% i augusti. Det är sjukskrivningen som börjar få genomslag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var nog den bästa konsert jag varit på! Vilken energi och vilket tempo. En fantastisk finalshow helt enkelt och det kändes att den var två år försenad.

   Radera
 2. Kul med Håkan! Känns som att halva min bekantskapskrets har sett honom på dessa konserter. Nästan så jag faller för grupptrycket, trots att jag bara är försiktigt positiv till honom. Hörde att Greta var där, hade varit kul att se! :-) Hälsa dem från mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gissar att det räcker att vara försiktigt positiv för att uppskatta den konserten för den var fantastisk. Greta var där och körde en låt ihop med Håkan vilket måste ha varit stort för en så ung tjej att uppleva.

   Radera
  2. Jaha, ja jag får nog faktiskt ta och skärpa mig. Nästa gång är det jag som går på Håkan! Troligtvis något man som västgöte måste ha gjort innan man trillar av pinn. :-)

   Radera
 3. Ja denna vecka var ingen direkt hit så att säga. Det lär bli mer av denna trista vara framöver... Helt missat att Hellström också hatas, mycket sånt nu. Låter trevligt med mat och sen koncert efteråt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste precis att augusti är den dyraste elmånaden någonsin så värre lär det bli i höst helt klart. Det är lika bra att passa på att njuta nu för senare kan det vara försent :-)

   Radera
 4. Hej!

  Det blev köp i Intrum för mig med :) Jag följer egentligen inte heller upp sparkvoten längre men gjorde inhopp med sparkvoten i veckan. Mer motiverande med sparkvoten tycker jag när det går ned på börsen och man vill få fram lite mer kapital att investera :)

  Hoppas konserten var toppen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konserten har hunnit sjunka in lite mer nu och det var absolut en av de bästa konserter jag varit på. Ren glädje och energi!

   Jag hoppas få fler tillfällen att handla Intrum till bra pris, kanske redan nästa vecka :-)

   Radera