lördag, november 27, 2021

Veckan som gick

Pandemi pandemi pandemi. Bakslag bakslag bakslag.  I förrförra veckan bokade jag en resa till familjen så att vi åter skulle få se oss om lite i vida världen nästa år. Den är redan avbokad då jag inte gillar det mycket osäkra läget vi befinner oss i. Ännu en variant av Covid19-viruset har seglat upp och presenterat sig. Omikron var namnet och klassas tydligen som en orosvariant.

En turbulent börsvecka ligger nu bakom oss. Vem vet vad som ligger framför oss? Jag har gjort en del småduttande på börsen under veckan och vips så var drygt 100.000 kronor upphandlade.

Johnson & Johnson
JNJ dippade lite i veckan och jag köpte på mig tio stycken till. Vanligtvis brukar jag vänta tills DA närmar sig 3% innan jag köper men tålamodet tröt tyvärr.

Arbor Realty Trust Inc
Köpte på mig 100 stycken till i hopp om att få upp portföljens direktavkastning lite.

Ares Capital Corp
Köpte på mig 100 stycken till i hopp om att få upp portföljens direktavkastning lite.

Northwest Healthcare Properties REIT
Köpte på mig 150 stycken till i hopp om att få upp portföljens direktavkastning lite.

Nederman Holding
Köpte på mig 200 stycken till i hopp om att få upp portföljens direktav.... Men vänta nu lite. Ingen ordinarie utdelning sedan 2019! Nej här hoppas jag mer på en fortsatt fin kursresa. Den långa trenden pekar fortfarande fint uppåt men i det korta perspektivet kan det nog bli lite stökigt om det åter blit massiva nedstängningar runt om i världen.

Ett i kronor riktigt mustigt minus slutar veckan på. Portföljen tappar 624.833 kronor eller -3,2% och har i skrivande stund ett sammanlagt värde på 18.977.506 kronor varav 270.000 kronor i kassan.

En trevlig helg och en rofylld första advent önskas alla.

5 kommentarer:

 1. Arbor slog även jag till på och plockade in lite Volvo Cars. Nu är det nya fall av omikron i Tyskland och Tjeckien.

  Virus är primitiva och effektiva på samma gång. Men inte ser man fram emot ännu ett år av coronaprocedurer. Tänk att det var blott 1 november som vi dubbelvaccinerade inte längre, för en kort period, behövde testa oss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu börjar jag tröttna på det där Covid19. I februari bör det vara dags för dos 3 då. Känns tröstlöst att behöva springa och ta sprutor hela tiden och trots det behöva leva med en massa restriktioner.

   Radera
 2. Plockade upp Exxon, Swedish Match och Resurs. Nu gick ju Resurs ner ovanligt mycket pga avknoppningen av Solid, men har svårt att hålla mig borta från banker, de fick även tummen upp som rekommenderat innehav för 2022 i EFN Marknad, vi håller tummarna!

  Känner mig annars fulltankad i BDCs, de kommer antagligen att gynnas ytterligare under 2022, men DA är i lägsta laget kontra risken. Sitter på nästan en miljon i orealiserade tillgångar i form av ökade aktievärderingar, något jag har svårt tt förhålla mig till, sälja eller behålla!?! :=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Behålla brukar vara min melodi men så ägde jag också Ratos hela vägen ner innan jag övergav skeppet :-)
   Banker hade jag mycket förr men nu direktäger jag endast SEB. Kanske skall man plocka upp en kassako?

   Radera
  2. Ja, bankerna har ju varit nedtryckta väldigt länge, senaste halvåret har de börjat vakna till igen, och jag gissar att de har en hel del mer att ge, speciellt i samband med framtida räntehöjningar.

   Jag brukar ha den otrevliga egenskapen att sälja bolag jag tröttnat på precis innan de får fart och sticker iväg. Sen är det som utdelningsinvesterare svårt att förhålla sig till aktier som stuckit iväg i värdering och som har rekordlåg DA som inte höjs i samma veva, kanske bättre då att säkra hem de pengarna om bolagets intjäning inte håller jämna steg med värderingen... måna tuffa val...

   Radera