lördag, september 18, 2021

Veckan som gick

Denna vecka har gått i förkylningens tecken. Hustrun drog hem något obskyrt virus som hon delade med sig av till hela familjen. Värst drabbades jag enligt mig själv. Nåväl det är bara till att hämta hem några testkit och sedan sätta sig och härda ut. Svaret kom tillbaka negativt och jag kände mig nästan lite snuvad på konfekten. Jag hade, enligt mig själv, spelat den döende svanen helt perfekt och förväntade mig något lite mer än en simpel mancold. Nåväl vi göteborgare tar det mesta med jämnmod och försöker se ljuset i slutet av tunneln i de flesta situationer.

Fredrik Lindström gav en gång ett exempel på göteborskans positiva satsmelodi som jag tycker passar in här; "Jag har fått ett sånt där virUS!" Där avslutning på meningen i betydelse är negativ men i tonläge positiv.

Tyvärr har jag inte lyckats genomföra några värdepappersaffärer denna vecka. Jag låg och dörjade efter lite Microsoft under veckan men mitt bete låg tyvärr en smula för djupt för att någon skulle nappa. Utdelningsmässigt har det däremot varit lite muntrare med hela sex utdelningar men vi lämnar den redovisningen till nästa månadsskifte.

Tillägg: jag tecknade mig för 600 aktier i kommande IPO för CTEK.

Totalt slutade även denna vecka på ett rejält minus. Det sammanlagda portföljvärdet är i skrivande stund 18.213.327 kronor varav 302.000 i kassan. En värdeminskning på 252.365 kronor eller -1,4%.

Med en sådan här portföljutveckling får man vara glad att man fortfarande har ett jobb att gå till. Det får bli till att klocka in lite övertid för att täcka upp ett minus på en kvarts miljon dock, och då var det bara denna veckan.

Trevlig helg!


13 kommentarer:

 1. IPOer har jag inte pysslat med så mycket. Det kanske kan vara något att fundera på, en del förefaller nyttja det för snabba cash ? Jag kommer ihåg när snön brukade falla i Göteborg. Total panik, bilar krockade på gatorna och undergången var nära. Som norrlänning tog man det däremot med jämnmod, "Försök nu sansa Er snälla nån herrejösses. Ingen anledning till panik och kravaller. Det är ju bara SNÖ".

  SvaraRadera
  Svar
  1. IPO:er är det närmaste jag kommer lotto. Det är verkligen inte alla gånger man får tilldelning, men får man det i ett populärt bolag så blir det en snabb vinst.

   Att bilar krockar vid halt väglag i Göteborg känns inte så konstigt. Vad finns det att krocka med i norrland, en ren? Eller möjligtvis försäkringskassan när de inte beviljar sjukpenning längre?

   Radera
  2. Mycket bitterhet och fördomar på den här bloggen nu. Försök hålla ditt sinne ungt och nyfikenhet medans du glider in i Alzheimer.

   "Free your mind and the rest will follow" som de där sjungande människorna brukar uttrycka saken.

   Radera
  3. Mitt sinne speglar nog bara bloggkommentatorn och kommer gå över till sitt vanliga lättsinniga jag alldeles strax.

   Radera
  4. Det där begrep jag inte ett ord av. Har du en multipel personlighet någonstans alltså ?

   Radera
  5. Som sagt, du glider på bra in i Alzheimers värld. Ha det bra nu så avslutar vi här.

   Radera
  6. Men är inte Alzheimers värld en början på något nytt? En värld där man utestänger (gissar lite här) allt brus och fokuserar på sig själv?

   Radera
  7. Angående snö och krockar så är situationen i SKåneland cirka densamma som i Götet och det beror väl på att vi har mycket svårare snö, mycket fler bilar och människor och saknar i stort sett renar?

   NLI: kör ner till Skåne i januari och stanna några dagar och upplev själv hur svårt vi har det med kallt, varmt, kallt med fin ismatta på asfalten osv. Värst är väl ändå när 4 mil krönts av torr fin asfalt och så plötsligt kommer en liten bit med rena skridskoisen bara sådär. Jaja, förlåt men var tvungen att ändå försvara oss lite här nere även om jag i grunden håller med dig: ta't lugnt och håll avstånd vilket av de flesta anses vara någon slags ouppnåelig utopi över hur man beter sig i trafiken under "vinterväglag"

   Radera
  8. Jo, vi har märkliga vintrar här uppe nuförtiden oxå. Töväder och kyla omvartannat hela tiden. Det var mycket bättre förr (35 år sedan) med hårt packad snö och is på vägarna. Då är det inga problem.

   Tror att mycket av problematiken i söder åtminstone förr berodde på att det saknades lastmaskiner. Här uppe finns det en omfattande maskinpark att tillgå så det är sällan större problem även om det kommer 50cm snö på en gång.

   Däremot snålar tyvärr kommunerna in på snöröjningen.

   Radera
  9. Jaså även Norrland har börjat få sämre vintrar... Då hinner väl Kalkyl inte ens flytta dit innan det är rullskidor istället för vallskidor som gäller... Suck.

   Nja, problemet är väl just varmt på dagen och/eller sol och sen fryser det på snabbt och innan de förhatliga saltbilarna kommit ut är det snorhalt. Har alltid velat få bort saltandet då det förstör bilar på löpande band och invaggar bilister i en falsk säkerhet. Bättre snorhalt och köra försiktigt än som nu att saltandet ger övermod åt för många och så går det som det går när avståndet i 100+ km/h är typ 3m i rusningstrafik...

   Radera
  10. Kalkyl: jag har en syster som bor lite utanför Lund och en vinter när vi körde ner till henne så fick vi verkligen uppleva det där oberäkneliga. Susar fram i 80 kanske på fin ren asfalt men snö som blåser över vägbanan och helt plötsligt en längsgående driva på knappa metern en bit framöver. Riktigt läskigt.

   Vi får ta och våldgästa NLI innan vintrarna försvinner helt även där.

   Radera
  11. Ja Skånes "vintrar" är faktiskt inte alltid helt enkla, tvärtom. Jag tror du har en verklig poäng i förslaget som innefattar NLIs gästfrihet! Nu kan ju i och för sig saker bli helt annorlunda om nu något mer inträffar med golfströmmen, då kanske NLI tvingas lämna Norrland och flytta söderut där vintertemperaturerna då kommer nå lägre än dagens norrländska sådana. Allt verkar vara möjligt och precis som med börsen så VET INGEN vad som egentligen kommer att ske nu när naturens jämvikt definitivt verkar ha rubbats.

   Radera
 2. Haha, sköna ni är.

  SvaraRadera