torsdag, maj 09, 2024

Utdelningar och utveckling i april (2024)

Jag har äntligen funnit tid till att knåpa ihop ett inlägg som visar utdelningar och utveckling för mina portföljer under april månad. Det känns lite underligt så här i efterhand att se den ilsket röda siffran som signalerar att jag har ett minusresultat utvecklingsmässigt. Inget ovanligt alls egentligen med minusmånader men känslan förstärks antagligen av att maj har startat  så fantastiskt bra med nya ATH var och varannan dag. 

Portföljen på SEB vinner kampen i och med sitt något mildare minus. Tänk nu på vad jag skrev i stycket ovan innan ni börjar skicka blommor med kondoleansbrev till mig. Maj har startat bra och överlag har 2024 behandlat mig och mina portföljer väl. Slår jag ihop mina portföljer och tittar på värdeförändringen YTD så landar de på lite drygt +12%. Inte fy skam!
Avanza

SEB


Totalt mottog jag 68.576,41 kronor netto (89.967,03 kronor brutto) i utdelningar under april månad. En fin summa men tyvärr är det en minskning med -12,7% mot april föregående år. Flera av förra årets aprilutdelare har fått lämna portföljen så det är kanske inte så konstigt med en minskning. Förhoppningen är naturligtvis att åtminstone tangera förra årets utdelningsskörd och fram till april såg det lovande ut. Nu, not so much!I den övriga tillvaron som inte kretsar kring börs, portföljer eller riksbank så börjar också där livet återvända. Vi har redan haft dagar med temperaturer mellan +20 och +25 grader vilka tacksamt tas emot med såväl öppna armar som med ett glas rosé. Båten är tvättad, polerad och vaxad. Jag hade träningsvärk i hela kroppen i tre dagar efteråt men det är det värt. Bara sjösättningen kvar nu och sedan är jag redo att dra en repa. Det blir lite som vid ett kosläpp när havet breder ut sig framför bogen. Du överstyr! Du kör lite lugnt! Du dra gasen i botten! Du studsar fram på vågorna! Du tar en jätteomväg till hemmabryggan! Båtlivet ändå va!?
Jag önskar er alla en fin vår med nya ATH i såväl portfölj som i livet!

8 kommentarer:

 1. 570 Excel! Låter som en båt för mig ju som gillar Excel!
  Nu när du skrev sådär om april var jag tvungen att rådfråga Måsterxecelarken, -2.1% i utdelningssumma för april... Kvalade dock över magiska 100,000 ändå för april. Med sån hemsk träningsvärk du fick hoppas jag bilen skiner ordentligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En riktigt duglig båt men nog inte så mycket att ha om man vill sammanställa portföljdata :-)

   Jag har gjort mig av med WPC, SBB och Northwest Healthcare vilket sabbade april, men långsiktigt tror jag fortfarande det var rätt.

   Radera
  2. Just WPC är ett bättre bolag efter de har gjort sig av med Office-delen. Sänkt payout-ratio och lägre belåning. Visst, ledningen skötte det sisådär. Men det är ett sundare bolag efter. Så jag dubblade mitt innehav efter på nivåerna kring $55. Lager/logisitikfastigheterna är av hög kvalité. Förstår inte Realty-Income-kramarna. Där de sänkt kvalitén i fastighetsbeståndet och värvar vad som helst för att de måste växa. MVH David

   Radera
  3. Inte omöjligt att jag kliver på WPC-tåget någon gång i framtiden om jag inte är långsur fortfarande.

   Radera
 2. Klarade mig precis över nollan utvecklingsmässigt, så 4 positiva månader i rad. Utdelningarna backade med -5,3% i april, händer inte så ofta tack och lov. Maj har verkligen börjat bra med nya ATH varje dag och utdelningarna regnar in.

  Fast det är trots allt när allt kommer ikring bara pengar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 2024 har verkligen visat sig från sin bästa sida. Ett utdelningstapp en enskild månad betyder inte mycket egentligen men det är väl tävlingsinstinkten som väcks till liv och man börjar fundera på vad som måste justeras.

   Radera
 3. Mina erfarenheter av båtlivet är ytterst begränsade, men jag kan tänka mig frihetskänslan när man väl fått båten i vattnet första gången på året. Det måste vara något alldeles extra! Och grattis till träningsvärken, när bränner i de musklerna vet man att det är sommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja på något knepigt sätt så kan jag uppskatta en rejäl träningsvärk.

   Det bästa med båtlivet här på västkusten är att under en solig och fin dag åka ut i skärgården och tillfälligt annektera en liten kobbe att ha helt för sig själv. Inte behöva trängas med några främlingar.

   Radera