fredag, december 01, 2023

Utdelningar och utveckling i november

Vanligtvis är jag inte så förtjust i november men detta år har den gråaste av gråa månader bjudit både på börsuppgång och snö. Båda var för sig livar upp men tillsammans blir det ju ändå bättre. Att släppa taget om november blir ändå lätt, speciellt som det nu är dags att börja öppna adventskalendrar. Endast två stycken har jag i år men 2023 skall väl vara ett år då man visar återhållsamhet antar jag.


Laster på bild


Börsutvecklingen har som sagt varit god under november och denna månad tar portföljen hos SEB hem kampen med sina +8,66%

Avanza


SEB


Det har varit en helt ok utdelningsmånad och totalt tog jag emot 53.056,89 kronor netto (61.829,94 brutto). Jämför jag med samma månad förra året så ger det en ökning på +78,2% netto. Under månaden som gick klättrade min månadspeng YTD över 40.000 kronor netto och kommer troligtvis landa på cirka 42.000 kronor vid årets slut. En helt ok peng att hanka sig fram på.

En dryg handfull transaktioner har jag genomfört under månaden. Det blev sex stycken köp och två försäljningar. Bland annat sålde jag min lilla post i Nibe med +11,4% efter att ha hållit papperet en dryg månad. 

Ren röta på götebosska

I övrigt så köpte jag lite fler New Wave, T. Row Price och etf:en WisdomTree Europe Equity Income. 

På att-göra-listan har nu punkten "vränga på dubbdäcken på cykeln" prioriterats upp betydligt då det har varit förenat med livsfara att cykla in med detta väglag. Det kittlar i och för sig alltid så där gött i kistan när man sitter fast med skorna i pedalerna och cykeln får för sig att fortsatt färd framåt sker på tvären. 

Det är inte bara första december, det är dessutom fredag! Trevlig helg och lycka till med avslutningen på året.

8 kommentarer:

 1. Rejäl uppgång men det viktigaste: en fin utdelningssumma för november för dig! Har idag frusit, svurit och pustat en del när dubbdäck för vuxencyklarna åkte på. 3, frun bak o fram o själv sparar man så endast fram. Trött o frusen när mitt skulle på så drog av bak innan jag insåg att det var fel. Man borde ha extra vinterhjul istället för att byta däck, har du det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har funderat tidigare på att skaffa extrahjul så att det bara är att byta hjul när väglag skiftar men det har inte blivit av. Nu funderar jag faktiskt på att låta min ena cykel bli en "vintercykel" och låta dubben sitta kvar året runt. Riktigt slöseri naturligtvis men jag hatar verkligen att byta till dubbdäck.

   Radera
 2. Grattis till finfin avkastning. För min del stannade det på strax norr om 3 procent för den senaste månaden, men så har jag också en fantasilös buy and hold-portfölj där jag ligger all-in i en globalfond.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Då seglar du fram tryggt på börshavet i alla väder 👍

   Radera
 3. Oj, den där Jingle Balls såg intressant ut. Var tvungen att googla till och med. Har du fått någon pulshöjare än?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja idag! Tryckte in en chillikula i truten och fick en lättare panikattack å då var det "bara" en 12:a på en 15-gradig skala. Fick lugna ner mig med en mild lakritspipa efteråt.

   Radera
 4. Mikael Aslan2023-12-10 08:16

  Det har varit roligt med uppgång i november. På köpsidan blev det Betsson, Björn Borg, SEB och Tele2. Utdelningsmässigt är jag långt ifrån dig. Min utdelning på hela året är nämligen 64432 kronor vilket känns amatör mässigt men bättre än inget alls.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fina köp. Jag har funderat på att ta in Betsson men det har inte blivit av. Tröttnade lite på branchen efter att ha varit inne i Kindred ett tag.

   Allt annat lika så tenderar utdelningskörden att växa år efter år och ett par extra månadslöner varje år är inte fy skam.

   Radera