lördag, juli 17, 2021

Veckan som gick

Då var första semesterveckan avklarad och den där avslappnade känslan börjar infinna sig. Ni vet den som kommer efter stadiet där man tänker "att det måste jag hinna göra innan måndag, ja just det ja jag är ju ledig på måndag."

Mycket sol båt och bad har redan hunnits med plus den årliga roadtrippen till Marstrand.Det har inte funnits mycket tid över för börsrelaterade aktiviteter men några affärer blev det trots allt.

Latour
Jag fortsätter skala av lite i Latour. 1000 aktier fick lämna portföljen den här gången men innehavet är fortfarande en liten tjockis i aktieporföljen och väger drygt 9%.

W.P. Carey Inc
Ett kompletteringsköp på 25 stycken för att få upp innehavet till jämna 400 aktier. 

Prudential Financial Inc
Ett helt nytt innehav i min portfölj. Det jag har läst hittils om bolaget tilltalar mig. En lagom tråkig försäkringsaffär med mycket tilltalande utdelningstillväxt de senaste åren. Vi får se om det blir till att behålla. En liten prova-på-post om 200 aktief har införskaffats.

Jag har nog aldrig försökt förstå mig på vart börsen är på väg i det korta loppet men jag litar på att historien som vanligt upprepar sig och gör att börsen stiger över tid. Just nu går mina portföljer väldigt bra i det korta loppet vilket är mycket glädjande men jag vet samtidigt att om historien upprepar sig så kommer det en sättning även i år som drar med sig också mina innehav.

Totalt slutade veckan på plus 427.398 kronor eller +2,4% vilket räckte till ett nytt ATH. Det sammanlagda portföljvärdet är i skrivande stund 18.545.710 kronor varav cirka 255.000 kronor i kassan.  Det var tio dagar sedan jag bröt igenom 18 och är nu mer än halvägs till 19. Det går bra nu.

Trevlig helg!

7 kommentarer:

 1. Tänk vilken härlig känsla det kommer vara den dag portföljvärdet är 100 miljoner. Du sitter där på jobbet framför datorskärmen och konstaterar lite blasé en bra dag på börsen när det stiger med 1,7% (sånt kan hända) att "oj, nu är jag upp 1.700.000 idag".

  Det du !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lovar att tänka på dig då. Då sitter du där på ditt trädäck och funderar på om du skall slå ihjäl myggan eller bara låta den hållas så att du får lite underhållning när det är dags att börja klia ;-)

   Radera
  2. Ja, i brist på annan sysselsättning och tillräcklig desperation så kan det funka. Fast jag tror ändå inte det...avskyr mygg och andra bitande insekter....

   Radera
 2. Hallå ZS!
  Kul ibland med lite nya innehav ju, har kollat in dem också men du hann före. Fet kassa nu när du också säljer av lite, 255 tkr kunde varit kul att ha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ibland måste man få unna sig och ta in ett nytt innehav. Alla kan inte vara som NLI och dammsuga aktielistan och lägga in i porföljen :-)

   Radera
  2. Pfft !! PRU har jag ägt länge...

   Radera