söndag, juli 04, 2021

Veckan som gick

Så helt plötsligt med några minusveckor bakom mig så är jag på all-time-high-nivåer igen. Även den senaste veckans börsaktivitet ökade från min sida. Inget mer sitta still i båten här inte. Ett par avskalningar, ett nytt innehav och några påfyllningar blev facit för veckans transaktioner.


Industrivärden
Jag skalade av 700 aktier i Industrivärden under veckan. Ett ganska tråkigt innehav som även efter avskalningen väger över 4% i min aktieportfölj (exklusive fonder).

Latour
Latour handlas till en riktigt saftig premie och jag tycker det var ett bra tillfälle att skala av lite även här. 230 aktier såldes av men inte fullt lika lättvindigt som Industrivärden. Latour är ett fantastiskt bolag som jag gärna behåller men med en vikt på 10,5% och saftig premie så kändes det ändå rätt att skala lite.

Tele2
Ett nytt innehav i portföljen. Här var det utdelningsinesteraren i mig som viskade förföriska ord i mitt öra. - "Titta! Över 7,5% i DA herre." Jag svalde kroken och köpte först på mig 1000 stycken bara för att återvända någon dag senare och köpa 500 till.

STORE Capital Corp
Jag tror och hoppas att STORE har lite kvar att ge vad gäller kurs utöver de nuvarande 5% i DA. 130 aktier blev det i vilket fall som helst. Sammanlagt äger jag nu 400 aktier.

Northwest Healthcare
350 nya aktier blev det i månadsutdelaren Northwest Healthcare. En riktigt tråkig aktie men det vägs upp av den karismatiska CEO:n Dalla Lana.

Totalt slutade veckan på plus 380.328 kronor vilket alltså förde upp portföljerna på ett nytt ATH. Det sammanlagda portföljvärdet är i skrivande stund 17.800.270 kronor varav cirka 115.000 kronor i kassan. 
Trevlig fortsättning på söndagen!

5 kommentarer:

 1. ATH även för mig vid några tillfällen under veckan. Däremot en nollvecka avseende nya inköp. Det bara råkade bli så. Oplanerat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nollvecka var lite oväntat från dig. Du har ju en tydlig plan som du verkar följa metodiskt.

   Radera
  2. Ja, så är det. Lade en hel del bud men inget gick till avslut. Tänkte kasta in en summa i några fonder i brist på annat. Men även det rann ut i sanden. Nå nya tag nästa vecka.

   Vi har +32 grader i skuggan just nu. Varmt så in i helvete.

   Radera
  3. +32 grader är lite för varmt för min smak. Det måste vara läskigt torrt i markerna nu då?

   Radera
  4. Jo, så är det. Regnade bisarrt mycket i några dygn för någon vecka sedan. Men det är nog borta nu. Gräsmattan såg fin ut (och dax för klippning efter 2 veckor) i fredags men nu hoppar jag över det. Den börjar se torr ut, tänker att en klippning är till det sämre.

   Men vad vet jag. Har aldrig varit greenkeeper eller ansvarig för Wimbledon.

   Radera