fredag, juli 30, 2021

Där kom nitton!

Jag har befunnit mig på Gotland nu i nästan en vecka och inte ägnat börsen så mycket tid. Inga inköp, försäljningar eller omallokeringar har gjorts. Trots (tack vare) denna passivitet så klättrar portföljerna vidare mot nya ATH. Idag nådde mitt sammanlagda portföljvärde 19.020.260 kronor. Nu har den nordamerikanska marknaden inte stängt ännu, så det kan gå ner lite eller upp lite innan dagen är helt över. Jag flög över 18 miljoner den 7/7 - 2021. Det tog alltså 23 dagar att nå en ny miljonnivå. Miljonnivån innan dess tog hela 48 dagar, en hel evighet sedan känns det som nu.
Jag tyckte att juli startat bra då jag gick över 18 miljoner men jag kan inte riktigt klaga på avslutningen nu när jag gick över 19 miljoner. Historiskt har jag varit dålig på att fira nya uppnådde milstolpar men den här gången lovade jag min vän Cristofer att jag skulle fira med lite Champagne och jag försöker hålla mina löften. Det kommer vara lite körigt den här helgen men jag skall införskaffa lämplig flaska i nästa vecka för att fira med. Då har antagligen portföljerna backat och jag får lägga flaskan på lagring.

Zero Strategy, last survivor of Gotland, signing off.

21 kommentarer:

 1. Det går bra nu, pengarna rullar in som de ska nu...

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag brinner för det här permanent
   Aldrig för stunden, naturligt bunden, med kärlek som cement
   Vi bygger från grunden på all skit som har hänt
   Det är min tur nu, vinden har vänt…

   Radera
  2. Ja, vackert. Ögonen tåras. Gustaf Fröding om jag inte missminner mig ?

   Radera
  3. Helt fantastiskt kul att läsa ZS! +1 mkr på tre veckor! 19... Måste smaka på siffran igen. Jaså, ni kan, ZS o NLI kan lite Fröding?! Fina rader!

   Radera
  4. Det är nog en låttext från Petter och inte från Fröding, eller har jag fel?

   Radera
  5. Petter, Fröding. Potatoe, Potato.

   Radera
  6. Jag är inte helt säker men jag tror Fröding stal texten från Petter.

   Radera
 2. Stort grattis ZeroStrategi. Kul att det går bra med ditt sparande :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Slimis! Det går helt klart bra nu.

   Radera
 3. Var det i Stadsparken det serverades champagne nästa vecka ? Kan nog tänkte mig att hjälpa till att fira :) Här rullar det också på . Nästan så det börjar kännas lite otäckt. Är sånt här riktigt vettigt ? Närmare 40 % upp sen januari.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stadsparken i Göteborg?! Jag kommer gärna o firar att vanligt hederligt arbete i kombination med sparsamhet, flit, uthållighet, lite tur och tid faktiskt kan löna sig! Vi kunde bjuda in hela vänsterfalangen också men på "läktaren" så att de bara får titta och lyssna.

   Radera
  2. Ja det rullar på lite oroväckande fort nu. Kommer det ett ordentligt nedställ snart tro? Det gäller att hinna fira innan dess bara.

   Radera
  3. Vilken bra ide Kalkyl ! Jag blir så less på attityden att " vanligt folk " inte kan spara. Jag är def vanligt folk. Har haft så låg inkomst under alla år, jobbat deltid, ensamstående, började spara på riktigt först för några år sen och har ändå lyckats bli miljonär i aktier. Fast jag har ju några kronor kvar till ZeroStrategys nivå :)

   Radera
 4. Ja, vad säger man? Grattis!
  Compounding!

  SvaraRadera
 5. Sä jävla snyggt! Det där med att första miljonen är enklast är verkligen väldigt sant och det märks extra tydligt i de här tiderna. (Även om din framgång mest består i att köpa rätt aktier såklart!;))

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack AP! Både för kommentaren och hjälp med Champagne-val. Min framgång består nog mest av tid och ränta-på-ränta om jag skall vara ärlig.

   Radera
 6. Har just hittat hit och läst tillbaka några månader, tycker du har en trevlig blogg och återkommer :-)

  SvaraRadera
 7. Det dundrar på i blixtfart det där. :)

  SvaraRadera