tisdag, december 01, 2020

Utdelningar i november

Så var då november äntligen över för den här gången. November är för mitt humör vad blybältet är för en dykare, Jag dras allt längre ner om jag inte aktivt kämpar emot. December däremot, det är månaden då det vänder.  Måndagen den 21:e december har vi vintersolståndet som markerar vändningen mot ljusare tider. Förvisso olidligt långsamt till en början men sedan tar det ordentlig fart.

Nu tar vi och tittar på november månads utdelningar.

ASML Holding - 244 kr
Essity - 9.375 kr
Northwest Healthcare - 484 kr
Svolder 4.543 kr
AT&T - 2.760 kr

Sammanlagd utdelning för november månad blev 17.406 kronor brutto. YTD har jag nu mottagit 177.344 kronor brutto i utdelningar. Nu håller vi tummarna för att december levererar drygt 105.000 kronor i utdelningar så att jag åtminstone tangerar 2019 års nivå.

Några aktieaffärer har det blivit i november. 

Jag köpte på mig ytterligare några fler Millicom vilket än så länge har varit en god affär. Jag ligger 15% upp i skrivande stund. Tanken är att jag kliver av när jag anser att aktien är fullvärderad igen. En dubbling av innehavet i Microsoft skedde också under november. På novembers sista dag ökade jag även lite i W.P. Carey. 

Under november skedde också något så ovanligt som en nyinvestering i en fond. Jag lassade in en liten lekpost på 30.000 kronor i Avanza Småbolag by Skoglund. Jag tycker det är lite roligare att köpa enskilda aktier men för en gångs skull tänkte jag att en fond kunde vara kul. Vi får se hur länge jag orkar äga den.

Jag har också några pågående korttidsaffärer just nu men jag vågar nog inte lyfta dem här. Då börjar det mullra så förskräckligt där uppe i norra Sverige ;-)

Håll ut så ses vi på andra sidan mörkret!

4 kommentarer:

 1. Spännande...det ser vi fram emot att höra mer om :) Jag köpte också en " lekpost " i småbolag by skoglund. Den gick på 200 kr...allt är relativt i den här världen .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hakan höll ju på att smälla i skrivbordet när jag såg att Husqvarna var det största innehavet, men köper man en fonds så innebär det ju att man lämnar över rodret till någon annan.

   Det kan nog vara smart att köpa in sig försiktigt för att se om den presterar innan man belånar hus och familj.

   Radera
  2. Ja med fonder åker man bara med och får gilla läget på innehållet... Har svårt för det.

   Radera
  3. Jag med. Uppvisar fonden inte superbra avkastning så åker den nog när jag behöver likvider.

   Radera