onsdag, december 02, 2020

Du kan kalla mig swinger

Eller vänta lite nu, swing trader menar jag naturligtvis. 

I måndags fick jag för mig att jag skulle prova lite korttidshandel. Intrycket man får när man läser tweets med bifogade skärmdumpar är att det är så kul. Inte lätt, men kul. Sagt och gjort, ett nytt ISK beställdes enkom i detta syfte. Puttade in min lekpeng på 100.000 riksdaler och sedan var det dags att leta offer.

Efter ett visst letande, velande och tvekande hittade jag Sinch som såg ut att ligga i en väldigt trevlig uppåtgående trend. Den inre rösten var naturligtvis där med en gång och petade på girigbuken. 

- "Lägg in hela lekpengen annars blir det nästan ingen avkastning."

Jag lyssnade naturligtvis inte på honom utan köpte på mig 18 stycken á 1.068 kronor styck. Synd, jag borde kanske ha lyssnat denna gång. 


Efter att haft dem i ett dygn beslutade jag mig för att kliva av när den kortsiktiga trenden verkade vika ner. Samtliga 18 aktier avyttrades för 1.158 kronor styck. På ett dygn gjorde jag ungefär 8,4% på den affären, men kul det tycker jag inte att det var. Det blev ganska mycket blängande i orderboken och tittandes på grafen och glidande medelvärde och sånt tjafs som som jag inte uppskattar.

Nu sitter jag på sammanlagt tre innehav i den lite mer kortsiktiga portföljen varav Millicom är ett av dem. Tanken är att den skall få respass ut ur portföljen någonstans norr om 400 kronor.. Mitt GAV är 295,35 kronor. De andra två är av lite mer trögflytande karaktär som jag anser vara lite undervärderade och som jag till skillnad mot Sinch inte behöver ta tre blängpiller för att hänga med i svängarna. Vilka de andra är håller jag lite för mig själv än så länge.

Till sist lämnar jag er med ett citat jag kom att tänka på när jag blängde som bäst på Sinch.

"Girigbukar är otrevliga att vara samtida med men trevliga att ha som förfäder"
                                                                              - Victor de Kowa


8 kommentarer:

 1. Hej!

  Grattis till riktigt fin avkastning på så kort tid. Jo, det är roligt med trading men inget jag behärskar så bra tyvärr dock :)

  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Nej det får nog bli lite långsammare trades hädanefter, typ Millicom.

   Radera
 2. Hej!
  Grattis till en bra affär! Jag fick nästan hjärtklappning bara av läsa inlägget, men det är väl en vanesak! :-)

  Mvh Fumlan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag tror inte jag vill vänja mig vid det ;-)

   Radera
 3. Nej, även jag har testat lite men det gick inget vidare. Det kunde det gjort om jag väntat, 3000 sbb med vinst 15 krs men istället blev det förlust. Inget för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aldrig kul med förluster men det kan vara värt en liten läropeng bara för att kunna konstatera att man testat.

   Radera
 4. Det kan nog vara roligt att vara en sån där swinger. Byta fram och tillbaka och lära sig massor från varje ny erfarenhet. Men på sikt blir det nog jobbigt, det är så många olika faktorer att hålla reda på.

  Jag har hellre många samtidigt å så kan man utnyttja deras individuella specialiteter till största möjliga förnöjelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det nog. Det är som med nästan allt annat, det är trevligt att ha provat. Inga tvivel som ligger och gnager där bak i skallen. Jag har som sagt några till på värmning men de nöjer sig med att jag tittar till dem någon gång per dag.

   Radera