lördag, juli 18, 2020

13 igen

Igår klättrade portföljerna åter upp och över 13 miljoner i värde igen. Nu ligger jag endast 100.000 kronor back sedan årsskiftet. Något jag inte hade trott om du frågat mig i mitten av mars. Det fattas dock 1,1 miljoner för att åter nå ATH, men det är ingen idé att hänga läpp över det.

Var och varannan investerare som tidigare proklamerat sin trohet till den enda sanna strategin, utdelningsstrategin, har nu bytt strategi helt eller delvis. Nu är det tillväxt och aktieraketer som gäller. Jag har ju positionerat mig någonstans mitt emellan dessa strategier och vet nu i vanlig ordning inte vad jag skall ta mig till.

Det blir nog så att jag stannar kvar i min relativt breda fil, jag vill ogärna köra i diket och skada mina portföljer allt för mycket. I veckan som gick tog jag ändå in ett nytt bolag i portföljen. En mycket liten bevakningspost i ASML Holding NV. Efter att ha kollat upp företaget på Börsdata och skummat senaste rapporten slog jag till på hela 5(!) aktier. Nu har tillväxtresan påbörjats. Jag ligger redan 38 spänn plus! To the moon!

Nu är 60% av semestern avklarad och ett väldigt behagligt lugn har infunnit sig. En del havsbad har det blivit och även en del fiske. Än så länge har endast makrill och några enstaka näbbgäddor nappat.

Trevlig helg!

8 kommentarer:

 1. Jag ber att få gratulera!

  13 är det nya svarta?
  Hoppas du fortsätter njuta av din ledighet!

  /Cristofer

  SvaraRadera
 2. Jag har inte övergivit utdelningsstrategin, har knappt ens hunnit börja med den ännu. Är faktiskt lite förvånad över alla strategibyten som äger rum överallt. Däremot kompletterar jag med diverse fonder och ETFer för att det känns bekvämt i dagsläget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så fort det började sina lite i utdelningsströmmen kan man ju inte bara byta strategi. Bättre att fega som jag och lägga sig i mittfåran.

   Radera
 3. Även jag kör samma strategi som innan. Ett bolag har åkt ut då dess framtidsutsikter ter sig mycket dystra. Är helt bekväm i min strategi även när det blåser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att höra. Vilket bolag var det som fick respass?

   Radera
  2. Epr, tvivlar på att de kommer att prestera nämnvärt under lång tid framåt.

   Radera