fredag, maj 01, 2020

Utdelningar i april

Är det något man kan räkna med så är det att utdelningarna strömmar in. Det spelar ingen roll hur börsen går kortsiktigt. Ehh... vänta lite nu, ser inte aprils utdelningsström lite klen ut? Den strilar lite svagt likt en urinerande äldre herre med en vattenmelonstor prostata. Jag förväntade mig en otrolig kaskad som från en ung... Vi stoppar liknelserna där tror jag och går över till det faktiska utfallet.

Brookfield Infrastructure Partners - 1.290 kr
Creades - 2.800 kr
Estea - 660 kr
ICA Gruppen - 1.440 kr
NorthWest Healthcare - 470 kr
Swedish Match - 13.750 kr
W.P. Carey Inc - 2.497 kr
Öresund - 12.000 kr

Sammanlagd utdelning för april månad blev 34.907 kronor brutto. En vacker liten summa tänker kanske någon? Men om jag ställer den summan mot den jag tog emot i april 2019 som var 149.195 kronor. Då framstår årets aprilskörd som en undernärd minigris. Jag förväntade mig ett stort jävla svin ju!

Året är kanske inte helt förlorat ändå. En del bolag har signalerat att det kan komma utdelningar till hösten istället om läget tillåter. Tråkigt att man inte fick mer nu att handla för bara.

För övrigt rullar permiteringen på för mig. Man vänjer sig ganska snabbt att bara lönearbeta drygt tre timmar om dagen. Kroppen är helt slut efter en månads permitering. Mycket måleri, snickeri, trädgård och träning har det blivit. Kroppen min undrar antagligen vad som tagit åt den här kontorsråttan.

Nej nu får det vara nog med vila. Nu skall jag ut och bända bort lite trall från altanen. Trevlig arbetardag på er!


12 kommentarer:

 1. Underbara jämförelser :D
  Men tror som du att många bolag skjuter upp utdelningarna. Så förhoppningsvis så kommer det trilla in mer pengar i höst.

  Det gäller bara att företagen håller upp omsättningen/vinsten så att inte nästa års utdelningar blir påverkade.

  Kampen Mot Index

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Så länge det inte går käpprätt åt helvete för alla bolag så borde det gå att rädda upp siffrorna en del till hösten.

   Radera
 2. Kom ihåg att det handlar om biologisk ålder;) Således kan även en ung människa kissa likt vore den i jordår 98 ;)

  Sorry, men vi måste tillåta oss att skratta åt nuvarande situation, för oavsett hur mycket vi klagar kommer det inte leda till något bättre, utan snarare sämre.

  Vi håller ut. Fokuserar på det som vi kan påverka och ser till att hålla känslor och tankar i styr. Den största riken med/i våra investeringar är vi själva - vårt psyke.

  Allt gott och må du få en härlig helg!

  /Sofokles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för visdomsorddn Sofokles. Jag har blivit bättre på att hantera system 1 tycker jag. Jag gör som du skriver i din bok, säger till mig själv att det är system 1 som talar nu och tvingar in mig i det mer rationella system 2.

   Radera
 3. Jag siktade detta år på att öka utdelningarna 100% jfrt 2019. Det ser svårt ut att klara för närvarande. Iofs har ju bara inköpssäsongen börjat. Lite halvförlorat år lutar det åt...

  Den som ändå finge vara permitterad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 100% var inget fegismål direkt! Mina farhågor att jag skulle få långtråkigt besannades verkligen inte. Nu är jag mer lite orolig att jag skall tillbaka till heltid innan mina projekt är färdigställda.

   Radera
  2. Det är svårt att vara Människa.

   Radera
 4. Svar
  1. Nä, men jag önskar att det varit litr mer bara.

   Radera
 5. Hej!

  Jag håller med det är många sanningar som har kastats upp i luften de senaste veckorna. Jag hade också räknat med ett utdelningsregn som portföljen aldrig skådat tidigare men det blev minus 86% i april för vår del..

  Hoppas också att vi kan få in några mer utdelningar under andra halvan av året men vågar inte hoppas för mycket :)

  Hoppas allt är bra med dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tråkigaste med uteblivna utdelningar nu är att man inte får nya pengar att handla fler aktie för :-)

   Allt är bra med mig än så länge. Jag behöver nog inte fråga dig, du verkar ju vara i sjukt bra form när man läser om din träning.

   Radera
 6. Jag håller med, nu skulle man gärna velat ha in utdelningarna för att investera mer. Betssons VD uttryckte det bra tycker jag, typ så här: "Vi har en god finansiell ställning och genom att dela ut pengar kan våra aktieägare använder pengarna där de gör mer nytta på annat håll".

  Hehe, träningsformen är god men just nu hade gärna de finansiella musklerna ha fått utökats i omkrets också :)

  SvaraRadera