lördag, februari 29, 2020

Utdelningar i februari

Även om månaden började helt ok så är jag nog nödgad att säga att avslutningen var lite av en besvikelse. I mitten av februari nådde jag ännu ett ATH när portföljerna klättrade upp till 14.156.571 kronor. Nu så här på skottdagen har värdet minskat till 12.444.093 kronor. Ett nätt litet tapp på 1.712.478 kronor. Med risk för att uttrycka mig lite nonchalant om så här stora belopp kan man säga; inte sjutton sätter du dig i berg- och dalbanan för att bara åka i uppförsbackarna? Det är ju i nedförsbackarna det kittlar som bäst. Blir man kräknödig av åkturen så är kanske inte just börsen rätt attraktion för dig.

Denna börsblodiga månad till trots så verkar utdelningarna ha ramlat in i vanlig ordning. Dock ganska små belopp men det var väntat.

AT&T Inc - 1.996 kronor
NorthWest Healthcare - 367,50 kronor

Sammanlagd utdelning för februari månad blev 2.363,50 kr brutto. Tjoho! Det räcker inte riktigt för att rädda totalavkastningen, men alla bäckar små...

Månadens inköp blev;
13 stycken 3M
20 stycken American Water Works
220 stycken Train Alliance (nyteckning, sålde 110 stycken samma dag)

Håll i er ordentligt nu för jag tror inte att åkturen är över ännu.

9 kommentarer:

 1. Hej ZS, nej vi får nog åka ett varv till... Jag ökade också i 3M, kunde inte låta bli. 2.3 tkr brutto är bra mycket mer än noll, inte så pjåkigt i trista februari ju.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gött! Nu håller vi tummarna för 3M.

   Radera
 2. Hej!

  Ja, det blev ingen munter vecka om man vill se portföljvärdet öka. Min vecka var ungefär som din, noterade nyligen en ny miljonmilstolpe som har fått se sig försvinna lika fort som den kom. Veckan innebar ett tapp på cirka 965 000 kr för min del.

  Det känns... Men som du säger så är det part of the game. Det positiva är ju att nedgångar skapar långsiktiga köplägen. Spännande med 3M, jag har inte dem i portföljen men börjar bli sugen nu. På tal om bolag med fin utdelningshistorik har jag istället köpt Walgreens i veckan som gick, vilka handlas till ungefär samma DA som 3M (dock nästan 20 år kortare historik av utdelningshöjningar).

  Trevlig söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej DS!
   Ja jag har sett att du köpt på dig Walgreens. Jag känner inte alls till dem, trots att jag varit inne i en av deras butiker när jag var i USA senast :-)
   Trevlig Vasaloppssöndag!

   Radera
 3. Du verkar ha snöbollen i rullning ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Ja fast i förra veckan rullade den åt fel håll tyvärr.

   Radera
 4. Puh!
  Jag blir alldeles yr av att ens tänka i så stora summor!
  Du tappade förresten hela min portfölj i värde förra veckan - hade varit i skuld nu om jag var du :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det blir stora belopp när det svänger så här kraftigt. Jag tar det ändå ganska lugnt, procentuellt har jag nog varit ner mer men då med en mindre portfölj.

   Radera
 5. Ser mycket stabilt ut!

  PS - skulle du, kära Zero, kunna skicka mig ett mail på don.crisse@gmail.com?
  Saker är i görningen ;)

  /Sofokles

  SvaraRadera