lördag, februari 22, 2020

Köper vatten för trettiotusen!

I veckan som gick trillade aktier in från Train Alliance. Det vill säga till dem som hade turen att få några i detta lotteri. Jag tecknade i både min KF och min ISK och lyckades faktiskt få tilldelning i båda. Förvisso inte så många som jag anmält, men jag får nog ändå vara nöjd med tanke på alla besvikna medtecknare som inte fick någon tilldelning alls. Det blev alltså 110 stycken var i min KF respektive ISK. De 110 jag mottog i min KF sålde jag samma dag för 60,02 kronor styck. De 110 jag har i min ISK behåller jag tills vidare så får vi se hur det här äventyret går.

I tisdags när Corona-viruset åter bubblade upp i nyhetsflödet med ordalag som gör sig bäst i gamla testamentet så får jag medge att en viss oro började byggas upp hos mig. Kanske inte så mycket för viruset i sig utan mer vad viruset kan göra med mina portföljer. Det var alltså inte en stark övertygelse om att zombieapokalypsen var nära förestående som fick mig att köpa American Water Works. Man kan nog säga att det var ett relativt billigt sätt att trycka ner min oro inför en eventuellt mycket volativ period. Lite som en person som kanske shoppar eller äter bort sin ångest. Ja jag vet, liknelsen haltar betänkligt...Det jag ville ha var ett riktigt tråkigt innehav som bara tuffar på och något som människor antagligen kommer behöva oavsett virus och konjukturer. Det verkar jag ju få i AWK. Inte någon lysande direktavkastning förvisso med sina 1,4% men utdelningen ser ut att ticka uppåt år efter år. Efter inköpet av 20 stycken så utgör AWK cirka 0,24% av min aktieportfölj. Den mängden kanske inte kommer fungera som det stabila ankare jag vill ha när börshavet börjar gunga på allvar, men oron försvann i alla fall.

Portföljvärdet efter ännu en börsvecka landar på 14.102.246 kronor. En minskning med drygt 54.000 kronor från föregående vecka.

4 kommentarer:

 1. Ett mycket tråkigt inköp och för detta skall du applåderas! Har svårt att se att bolagets utdelning sänks, men likt 99 % av jordens befolkning är min förmåga att skåda i kaffesumpen lika obefintlig som Ulla Anderssons logiska argument oavsett debattämne...

  På tal om vatten - har tre inlägg om spännande och "tråkiga" bolag, vilka länkas i nedan länk. Ledsen om det blir "titta på mig/läs mig" - det är INTE meningen/syftet!

  http://fermentumvitae.blogspot.com/2020/01/vatten-vatten-bara-vanligt-vatten-ar.html

  Allt gott!

  /Sofokles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sofokles! Jag har läst ditt vattniga inlägg sedan tidigare ;-) Även Stefan Thelenius har skrivit intressanta inlägg om vattenbolag.
   Spännande med boken som gått till tryck!

   Radera
 2. Imponerande portföljvärde! Är du FIRE nu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Går man efter 4%-regeln så är familjen FIRE med marginal, då är inte ens frugans portfölj med i beräkningen. Själva RE-delen har jag inte lyckats komma fram till om jag vill ännu dock.

   Radera