onsdag, februari 12, 2020

Där kom fjorton!

Idag nådde mina portföljer ett sammanlagt värde av 14.064.800 kronor. Nu har den nordamerikanska marknaden inte stängt ännu, så det kan gå ner lite eller upp lite innan dagen är helt över. Jag klättrade över tretton 17/12 - 2019(!). Alltså 57 dagar sedan. Har man bara en bred och väldiversifierad portfölj så går det nästan inte att misslyckas i det här börsklimatet (insert massive portfolio collapse here).

Det är riktigt trevligt att vara inne på #finanstwitter idag. Nästan varje människa rapporterar ATH i portföljen eller visar någon tjusig kursgraf. Dagens kelgris verkar helt klart vara Evolution Gaming som gav ifrån sig ännu en rapportrökare. Jag äger själv inte bolaget men smittas ändå av glädjeyran från andra lyckliga ägare.

Hos mig har ett antal bolag visat framfötterna idag.
Bilia: +13,92%
Swedish Match: +4,71%
Trelleborg: +8,37%

Känns som att rapportperioden har fallit väl ut för mina portföljbolag denna gång, än så länge då vill säga...

17 kommentarer:

 1. 500,000 kr i månadslön (i princip netto också), mäktigt! Grattis till nya nivåer! Har för mig du låg på drygt 10~ miljoner i början av bloggen! Blir sådana sjuka summor när man varit med så länge och sparat på börsen!
  /Arbetsplanen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de två senaste miljonerna dök upp väldigt snabbt. Sju månader tror jag det tog från tolv till fjorton. Det gäller att vara ödmjuk och räkna med att det kan gå ännu fortare nedåt.

   Radera
 2. Hej ZeroStrategi.

  Stor grattis till denna milstolpe :D Får man fråga hur många år det tagit att få ihop en så pass stor portfölj? Vad är ditt bästa tips för oss som är lite mer i början av vår sparkarriär?

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Slimis! Jag har hållit på och samlat aktier sedan tidigt 90-tal och mitt bästa tips är att låta tiden jobba för dig. Jag har ju följt din blogg ett bra tag nu och är sjukt imponerad över ditt mod med en så koncentrerad portfölj. Bra jobbat!

   Radera
  2. Hej igen Zero Strategi.

   Ja det är ju fantastiskt vad ränta på ränta kan göra över tid. Bra kämpat av dig att varit så disiplenarad med sparandet över tid. Men jag antar att det blir en vana tids nog. Men inte alla som har en god disciplin att spara pengar över lång tid. Gällande min strategi försöker jag alltid få en så bra avkastning jag kan till rimlig risk. Jag tycker Warren Buffets viktigaste regel är bra. Regel 1 är att inte förlora pengar. Regel 2 är att följa regel 1. Men annars försöker jag alltid lära mig nya saker när det gäller handel på börsen. Jag har läst en del böcker men den mesta erfarenheten har jag fått genom att följa börsen dagligen under flera år. Det som är så roligt med börsen är att det alltid finns mer att lära och att det är en rolig hobby som över tid ger en ekonomisk trygghet. Kul att du följer min blogg iallafall. Jag ser fram emot att även följa din resa nu framöver.

   Önskar dig en trevlig dag.

   Mvh Slimis

   Radera
 3. Stort grattis, och grymt jobbat.

  Med vänlig hälsning,
  Grazing Lady

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack GL! Kanske skall man skaffa sig ett boende i Spanien för att fira 😉.

   Radera
 4. Vi har inte ångrat en sekund att vi skaffade ett boende där nere. Å andra sidan har vi svårt med vädret som råder här på västkusten, speciellt mellan oktober till mars...

  Med vänlig hälsning,
  /GL

  SvaraRadera
 5. Vilken känsla det måste vara med sådana här summor! Grattis känns futtigt att skriva, fantastiskt grattis!!!

  SvaraRadera
 6. Vad härligt att se vilken payoff långsiktighet kan ge!

  Gillar att du ser på din avslappnade syn på investerande - utan något syfte. Det påminner lite om mitt synsätt. Investerande är en hobby som ger mitt liv både mening och glädje. Horisonten är för evigt vilket ger en skön laidback känsla.

  Otroligt bra jobbat med ditt investerande. All respekt!!

  Lägger så klart till dig bland mina bloggar jag följer. Ser framemot när du uppnår miljon numero 15!! Som förmodligen ligger just around the corner.��

  Med vänlig hälsning,

  Atlas

  Atlasinvesto@gmail.com

  SvaraRadera
 7. STORT GRATTIS!! Så inspirerande att följa din utveckling, keep up the good work!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack DS! Jag följer ju din blogg sedan länge, riktigt trevligt att läsa dina analyser.

   Radera
 8. Hej Zero strategy!
  Grattis till 14 miljoner - helt otroligt mycket pengar alltså, knappt man kan begripa det.

  jag tänkte lägga till dig bland mina länkar till intressanta bloggar och undrar om du är intresserad av ett länkbyte?

  Ha det så bra hälsningar drommaren!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack drömmaren! Jag har lagt till dig.

   Radera