torsdag, juni 20, 2019

Där kom tolvan!

Idag nådde mina portföljer ett sammanlagt värde av 12.012.354 kronor. Eftersom näsan med nöd och näppe når över tolvmiljonersnivån är jag beredd på att åter åka under igen, kanske redan innan de nordsmerikanska marknaderna stänger för dagen. Nu tar jag sikte på att först och främst nå fast mark på den här sidan tolvan, för att sedan sikta mot tretton miljoner. Jag har den senaste tiden odlat ett frö i min hjärna, ett tankefrö om att lämna arbetslivet om och när jag når femton miljoner. Troligtvis kommer jag fega ut även om jag når den nivån.

Kanske skall man bunkra plastpåsar som man kan sälja till hugade spekulanter efter att regeringen drivit igenom sin plastpåseskatt.

Mot tretton och oändligheten!

6 kommentarer:

 1. Hej, ZS!
  Grattis till 12 Mkr! Riktigt mäktigt!
  Hur kommer det sig att du funderar på att lämna arbetslivet först när du uppnår 15 Mkr? Kanske går du inte efter 4%-regeln, men enligt denna så kan du då plocka ut 50,000 kr/månad. Vad gör du av med i dagsläget?
  /Arbetsplanen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Att jag satt 15 miljoner kronor bottnar nog i att jag helt enkelt inte vågar släppa taget om arbetslivet ännu. 15 miljoner ligger en bit bort och jag kan skjuta FIRE framför mig lite till. Jag verkar vara derinitionen av "just one more year syndrome".

   Radera
  2. Sorry missade din andra fråga. Som tvåbarnsfamilj gör vi av med cirka 24000 kronor i månade.

   Radera
  3. Hej!
   Då har du sannerligen goda marginaler hehe! Sen behöver man ju inte sluta arbeta helt heller, speciellt inte om man trivs med det.
   Imponerande med utgifter på 24000 kr/månad för en tvåbarnsfamilj! Vad ligger boendekostnaderna på?
   /Arbetsplanen

   Radera
  4. Med bolån, försäkringar, VA, el, sophämtning, fiber och larm ligger vi strax under 7000 kronot i månaden.

   Radera
  5. Imponerande! Fortsatt lycka till på din resa! :-)
   /Arbetsplanen

   Radera