lördag, september 17, 2022

Veckan som gick

Valet är över för den här gången, i alla fall för mig. I bästa fall så dröjer det ungefär fyra år till att vi måste gå igenom detta igen och i värsta fall kanske mycket tidigare än så. Det får framtiden utvisa.

Nu till något mycket mer glädjeframkallande än en massa oansvariga politiker som kräver att alla andra skall ta ansvar. Nämligen utdelningarna som fortsätter komma in i en inte direkt jämn ström. Idag när utdelningsaviseringarna plingade till så betydde det också att jag passerade 300.000 kronor netto i utdelningar än så länge för 2022. I och med det så har jag redan i september slagit den totala utdelningsskörd jag mottog 2021 vilket är glädjande. Just nu genererar alltså portföljen en månadspeng om 25.000 kronor. Den kan behövas när vinterns elräkningar dimper ned i inboxen. 

Låt mig påbörja mitt försvarstal redan nu innan ni läser vidare. Under tisdagen så släpptes inte helt uppmuntrande inflationsdata i USA och S&P 500 handlades ned drygt -4,3%(!) och ett helt batteri av kurslarm löste ut hos mig. Det här hände alltså relativt sent på kvällen i tisdags och jag satt och kollade på någon kvalitéserie (Cobra Kai) på Netflix. Hjärnan var alltså satt i standby-läge med endast absolut nödvändig tillförsel av energi för att inte sluta andas och för att driva diverse ringmuskulatur. En hög dollarkurs viftades således bort utan några som helst protester från hjärnan.

Realty Income Corp
Finns det något annat amerikanskt bolag som får utdelningsinvesterarkollektivtets ögon att tindra likt $O? Nej jag tror inte det. Jag har länge känt mig utanför men tänkt att jag har W.P. Carey och behöver minsann inte $O för att vara med i gänget. Dessa lögner vi intalar oss själva. $O har tappat rätt mycket senaste månaden och i veckan gjorde jag två köp om 25 stycken aktien vardera. Min startposition i $O är alltså 50 aktier och bör räcka för att låta mig vara med i gänget.


Johnson & Johnson
Jag har en stående regel som jag följt i ett par år nu. Varje gång $JNJ droppar ned till cirka 161 dollar så köper jag en handfull. Så även denna gång då jag fångade upp 5 aktier för 161 dollar styck.Tele2
Tele2 fick sänkt riktkurs i veckan och aktien backade. Jag känner mig egentligen rätt klar med inköpen i aktien redan men passade ändå på att handla på mig 200 aktier till för endast 103,60 kronor styck. 


Värdeutvecklingen under veckan har varit riktigt trist och portföljen tappar 388.363 kronor eller -2,3%. Det sammanlagda portföljvärdet är i skrivande stund 16.404.581 kronor med 430.000 kronor i kassan.

Trevlig helg!

12 kommentarer:

 1. Det var väl fina inköp, jag äger ju varenda ett själv ;) Misströsta inte. En mycket vis (och även bildskön) Man sade en gång att:

  "Utdelningar är för alltid, Värde comes and goes"

  Så otroligt vackert så ögonen tåras. Nu känner du dig stärkt. I övrigt kan jag tipsa om vuxenblöjor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du siktar ju på att deläga samtliga bolag i hela världen känns det ibland som så i $O var jag ganska säker på att du äger. Ja värdet går sannerligen upp och ner, mest ner i år dock.

   Radera
 2. Jag köpte också Tele2, men känner mig oerhört utanför som inte ens har startposition i de andra amerikanska bolagen...Ska bli som du i nästa liv Zero ;).

  Hoppas du har en fin helg!

  //Louise

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bli inte som jag, då köper du dollarinnehav med onödig valutarisk bara :-)

   Tele2 känns däremot trevliga på dessa nivåer men med blygsam tillväxt kanske.

   Radera
 3. M****l A***n2022-09-17 15:43

  Fina val. Verkligen defensiv spel vilket är väldigt klokt enligt min mening. Själv köpte jag Hexpol, Peab och SHB.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Också fina köp. Jag borde plockat lite fler Peab men jag la en för snål order och blev utan den här gången.

   Radera
 4. Trevliga utdelningssiffror! Jag har haft lite kronor som legat och skvalpat i portföljen, för större delen av dem har jag som pliktskyldigast köpt lite Investor och Castellum. Men lite rebell är jag så jag fyllde på några stackars Zignsec, det ska ju ändå vara mitt wildcard och det får jag stå för. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fina köp! Två trygga inköp och en lite mer spännande affär. Hoppas det blir ett fint resultat.

   Radera
 5. Välkommen till O då! Själv är jag en mycket liten ynka ägare jag med och på sikt lär ägandet nog öka, Det är inte dumt att redan i månad 9 slå förra helåret vad gäller utdelningen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Jag är sist in i $O! Nåväl nu skall jag ta igen vad jag missat.

   Radera
 6. Köpte själv Tele2 vid nedgången, i övrigt är vi avvaktande till att investera då trenden verkar nedåtgående. Vem vet, det kanske vänder närmre jul. Just nu känns det som om allt faller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trenden är helt klart nedåtgående nu. Jag köper lite på dippar när de kommer och försöker hålla i kassan men det är svårt.

   Radera